Information & Public Relations Department Serchhip District: Serchhip

① 03838-226217 Tele-Fax: 03838-226218 Email: diproserchhip@gmail.com

PRESS RELEASE

PR (SCP) No.99/2021

P. JAWAHAR, CHIEF ELECTORAL OFFICER IN SERCHHIP ST AC BIAL TLAWH



Dated Serchhip, the 1st April, 2021: Vawiin hian Pu P. Jawahar, IAS, Chief Electoral Officer, Mizoram chuan bye election neihna tur 26-Serchhip ST AC a tlawh a, khaw pahniha election inbuatsaihna te a en bakah Serchhip DC Meeting Hall ah Election Nodal Officers te meeting a neih pui.

Chawhma lamah Chief Elector Officer hian 26-Serchhip ST AC chhunga rural area Polling Station awm chhun pahnih Neihloh leh Buangpui Polling Station te tlawhin inthlanna felfai a awm theih nan an inbuatsaih dan a en a, heng khaw pahniha inbuatsaihna te chu tha a tih thu leh lungawithlak a tih thu Pu P. Jawahar hian a sawi a ni. Neihloh leh Buangpuite a tlawh zawh hian Serchhip panin Serchhip DC Meeting Hall ah Election inbuatsaihna kal zela Nodal Officers te nen meeting an nei zui leh a ni.

Meeting ah hian Pu P. Jawahar chuan, vawiin thlenga Serchhip District Election Officer leh a hnuaia peng hrang hrangte inbuatsaihna chu tha tawk hle a a hriat thu sawiin, hmabak thawh tur la awm apiangte pawh felfai taka an kalpui zel ngei a beisei tih a sawi a. Inthlanna a zawh fel vek hma chu tumah kan inthlahdah thiang rih lo a ni, a ti. Inthlanna thianghlim leh felfai nei tur chuan election team hrang hrang leh Officer thawktute inpawhna tha a tul a, kawng khata thil fel lo a lo thlen palhin chu chuan thil dang a kangkai thei zel tih hre chungin kil hrang hranga hmalaknate inhrepawh tawn chunga hma kan lak zel a pawimawh hle a ni, a ti. Election Commission of India inkaihhruainate hi kan kal dan tur a ni tih hrerengin Officer ten kan mawhphurhna te hriat chian hle zel kan tum dawn nia, tiin Nodal Officer te hi a chah a ni. Tin, District Election Office, Chief Electoral Office leh Election Commission of India office te inthlunzawmna tha tak kan neih reng a pawimawh hle a ni, a ti bawk. In inbuatsaihna a tha tawk tih ka mitin a hmu a, tluang takin he inthlanna hi in kalpui thei ang tih ring chungin duhsakna ka hlan cheu a ni, a ti.

He hunah hian Pu Kumar Abhishek, IAS, DEO leh Returning Officer ni bawk chuan inthlanna atana inbuatsaihna enpui tura Chief Electoral Officer in a tlawh chu lawmawm a tih thu a sawi a, inbuatsaihna chu election puan a nih hma tawh atangin a theih ang angin bul an lo tan tawh tih sawiin, vawiin thlenga kalpui tawh chin leh hmabak la awm te chipchiar takin sawifiahna a nei a, Pu Lokesh Kumar, IAS, General Observer leh Pu Laxmi Kanth, IRS, Expenditure Observer te pawhin thusawina hun hmangin, thil pawimawh hrang hrang sawi hona neih a ni bawk.

Chief Electoral Officer hi Pu David L. Pachuau, MCS, Jt. Chief Electoral Officer leh Pu H. Lalrinpuia, MCS, Asst. Chief Electoral Officer ten an rawn tawiawm a ni.

Pr No.99/2021 (SCP) Dated Serchhip, the 1st April, 2021 Issued by District Information and Public Relations Officer; Serchhip District, Serchhip.





Dated Serchhip, the 1st April, 2021: Shri. P. Jawahar, IAS, Chief Electoral Officer of Mizoram visit 26- Serchhip ST AC to see various preparation being taken for the coming bye election.

The Chief Elector Officer visit first the only two rural areas Polling Stations within 26-Serchhip ST AC which are Neihloh and Buangpui village respectively. After that he proceed to Serchhip and convened a meeting with all Nodal Officers for this bye election. In this meeting, Shri. P. Jawahar says that various preparation that have been taken so far are satisfactory till today but we must always aware that we are on the mid of the course and there are a lot of tasks to perform for the success of this election. He thanks to District Election Officer and all his team for their good preparation and wish them for a successful bye election.

In this meeting, Shri. Abhishek Kumar, IAS, District Election Officer give a power points presentation showing a detail preparation that had taken till today and other steps to be taken thereafter. Shri. Lokesh Kumar, IAS, General Observer and Shri. Laxmi Kanth, IRS, Expenditure Observer also give their observation over the preparation of the election.

Shri. P Jawahar is accompanied by Shri. David L. Pachuau, Jt, CEO and Shri. H. Lalrinpuia, Asst. CEO from Aizawl.